Wysłany: Czw 05 Lut, 2009 21:26 Czy to koniec egiełdy ?
Cytat:
Znane i cenione marki na rynku mediów komputerowych: egielda.com.pl, „Tygodnik Komputerowy”, „Elektro-Giełda”, „Info-Giełda” na sprzedaż.
Vortal egielda.com.pl został stworzony w 2003 roku – jako strona gazety „Elektro-Giełda” a następnie „Tygodnika Komputerowego”. egielda.com.pl jest vortalem śledzącym trendy i nowości ukazujące się na rynku komputerowym. Na stronach vortalu internauci znajdują niezależne i często bardzo odważne recenzje powstające w wyniku złożonych, rzetelnych testów.
Vortal cieszy się dużą popularnością i rozpoznawalnością w branży komputerowej stąd duża część użytkowników wchodzi na stronę bezpośrednio, bądź z wyszukiwarek po słowach: „egielda”, elektro-giełda” czy po słowach związanych z tematyką komputerową: „test procesorów”, „test kart graficznych” etc…
Czytelnikami serwisu są pasjonaci tematyki komputerowej. Większość z nich stanowi grupę opiniotwórczą w swoich środowiskach, dla nich marka egielda.com.pl jak i „Tygodnik Komputerowy” jest równoznaczna z rzetelnością dziennikarską. Kontent serwisu zawiera około 700 unikatowych artykułów, kilka tysięcy informacji prasowych. Do strony podpięte forum: blisko 20 000 zarejestrowanych użytkowników, ponad 180 000 postów.
Cholera durnie będzie jak padnie taki serwis, bo na pozostałe w kwestii testów to nie ma co liczyć
Prawo Murphy'ego -> "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił <- Moja wesoła twórczość.
Czemu od razu padnie. Moze prezesowi sie znudzilo zarzadzanie i woli rentierem zostac. Pewnie niezla sumke dostanie za to. A ci co to kupia pewnie duzych zmian nie robia bo i po co.
Szkoda by bylo takiego serwisu.
Jest tam pelno dobrych testow i artykulow.
Mam nadzieje, ze znajda inwestora, ktory da redaktorom wolna reke w pisaniu.
"Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz co Ci się trafi." Forrest Gump bohater powieści Winstona Grooma.
Mam nadzieje, ze znajda inwestora, ktory da redaktorom wolna reke w pisaniu.
I o to się właśnie rozbija cała sprawa, jako nieliczni mieli dobre testy i jakoś nie chce mi się wierzyć, że jak ich kupi firma XXX (która już zabłysła błyskotliwymi testami) to egiełda nie zmieni strategii.
Prawo Murphy'ego -> "Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem"
Prawo Balaniego -> Jak długo trwa minuta, zależy od tego, po której stronie drzwi toalety się znajdujesz.
Nie miał człowiek kłopotu, to sobie komputerek sprawił <- Moja wesoła twórczość.
To na pewno, ale są licytujący których serwisy mają dyskusyjne testy. Ja bym wolał, aby wszystko zostało po staremu
Miejmy nadzieje, że serwis nie wpadnie w ręce ludzi którzy doprowadzą go do ruiny.
Wiele artykułów jest bardzo ciekawych i pożytecznych, więc szkoda zmarnować taki
potencjał
No cóż, za allegro to nie trafisz. Ewidentne wałki potrafią przechodzić mimo masy zgłoszeń, a innym razem usuwają bez wyraźnego powodu.
Wiem, wygląda obiecująco ale ja jak zwykle muszę pomarudzić, poczekamy zobaczymy
Trzymam kciuki za zachowanie stylu, aczkolwiek w DFI mnie wrąbali
Wczorajsza informacja odnośnie odejścia "ze służby" Tomasza N. (aka focus) dla większości czytelników musiała być sporym zaskoczeniem. Dziś potwierdzamy także domysły odnośnie osoby Darka K. (aka DaRoN), on także opuszcza "progi" eGiełdy. W związku z tym z pewnością powstało wiele pytań i wątpliwości związanych z przyszłością Tygodnika Komputerowego. Odejście tak ważnych osób może być dużą zmianą dla portalu jednak wcale nie musi tak być. Reszta ekipy redakcyjnej pozostaje bowiem w praktycznie niezmienionym kształcie i w obecnym składzie Tygodnik Komputerowy nadal będzie starał się oferować rzetelne i ciekawe artykuły.
Jaki dokładnie kierunek obierze portal teraz? Po pierwsze kontynuujemy testy procesorów, kart graficznych i płyt głównych. Nie ukrywamy, że właśnie te tematy są dla nas podstawową wartością. Ponadto większy nacisk zostanie położony na bardo duże publikacje (obecnie część z nich jest już w fazie przygotowań) jednak jeszcze w tej chwili nie chcemy zdradzać na ich temat szczegółów. Możemy z naszej strony co najwyżej zapewnić, że będą one warte dorobku Tygodnika Komputerowego. Liczymy na Wasze wsparcie bardziej niż kiedykolwiek do tej pory i zapewniamy, że z naszej strony postaramy się sprostać waszym ciągle rosnącym oczekiwaniom.
Wprawdzie news już starawy, ale ciekawy. Jak dla mnie to coraz gorej wygląda przyszłość portalu
No cóż moi drodzy, dzisiaj już chyba z całkowitą świadomością można stwierdzić, że e-giełda padła całkowicie.
Focus poszedł do nvision, a domena leży.
Bardzo lubiłem ten portal, do momentu aż padł nie wiedziałem o jego problemach, ponieważ czytałem tylko i wyłącznie testy i poradniki. Ciekawe, czy ich artykuły zostaną gdzieś przeniesione, czy wszystko pójdzie w las. Wielka szkoda, naprawdę cieżko będzie znaleźć teraz jakąś alternatywę.
Dzisiaj nic nie wiadomo. W ostatniej informacji jaka się pojawiła napisali, że nabywca (właściciel cdrlab) nie wywiązał się z zobowiązań zawartych w umowie i trwają prace nad odzyskaniem praw.
Była jeszcze jakaś zmiana domeny i potem cisza
Niniejszym można całkowicie świadomie zlikwidować znak zapytania z tematu.
Domena została przejęta przez jakiś sklep, więc na powrót portalu nie ma co raczej czekać, przynajmniej nie w takiej formie jaką znaliśmy.
Focus poszedł do nvision i, jeśli wierzyć plotką z sieci, także tam ma być przeniesiona treść forum i pewnie artykuły. Szkoda tylko, że kurcze dalej nie wiemy co się dzieje w aspektach prawnych i co z archiwum testów, które jednak dalej jest nieocenione.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum