Forum komputerowe WGK Strona Główna >> Pozostały sprzęt Poprzedni temat :: Następny temat
Klawiatura nie dziala, mimo, ze jest sprawna.
Autor Wiadomość
Wieloryb26 
Post Mistrz

Wysłany: Nie 25 Lip, 2010 15:39   Klawiatura nie dziala, mimo, ze jest sprawna.

Witam, moj komp strzelil wczoraj focha. Stwierdzil, ze ostatnio za dobrze mi bylo wiec uniemozliwil mi korzystanie z kalwiatury :/ Nie wiem dlaczego, klawiatura dziala na innym kompie wiec nie tu lezy zrodlo problemu. Nic nie instalowalem ani nie odinstalowywalem. Na chwile znowu zadzialala ale tylko "sdgfdsg" napisalem, zeby sprawdzic czy przypadkiem "sie naprawilo" po restarcie kompa no i znowu dupa :/. Ale przynajmniej sie pocieszylem, ze plyta glowna sie nie skaszanila. Po uruchomieniu windozy pojawia mi sie cos takiego: http://img190.imageshack.us/i/img0341b.jpg/. W panelu sterowania w menu "klawiatury" zadna nie wystepuje. Co robic? Chwie dziala po wlaczeniu kompa i kaputt.

PS I fotka sredniej jakosci ale to zeby skrocic czas ladowania. Komunikat w okienku brzmi: "Nie można utworzyć portu przełącznika. Skanowanie nie będzie dostępne"
PS II. teraz juz mi sie nie pokazuje okienko z komunikatem ale klaw nadal nie dziala.
PS III. nie wem czy to ma znaczenie ale jak odpalam kompa to diody od num/caps/scroll migaja jak zawsze (raz po wlaczeniu listwy zanim jeszcze bude wlacze).
PS IV kupilem przejsciowke ps2--->usb, nie pomoglo :evil:

EPILOG:
Nie wiem dlaczego klawiatury (dwie) dzialaly na moim kompie przez chwile a potem przestawaly (dlatego sadzilem, ze sa sprawne) i dlaczego na innym kompie najpierw dzialaly ale po drugim podlaczeniu (najpierw je tam sprawdzilem i sie uruchamial) komp nawet sie nie uruchomil bo, jak twierdzil, nie bylo klawiatury. W koncu pozyczylem klawiature i wszystko dziala.

Moral z tej bajki krotki i niektorym znany: Windows jest zj....y a linuksa nie wszyscy znamy. Dziekuje dobranoc :picku:

Odpowiedz do tematu